1925
Remia wordt opgericht door Arie de Rooij
In 1925 is de grondlegger van Remia, Arie de Rooij (foto), in de schuur van zijn huis in Amersfoort begonnen met het melangeren van margarines. Later kwam er een mengerij bij, waar margarine met roomboter werd vermengd. De Rooij’s Elektrische Melangeer Inrichting Amersfoort, afgekort Remia, was daarmee een feit.
1951
Verhuizing fabriek naar Den Dolder
In 1951 verhuist de margarinefabriek van Amersfoort naar Den Dolder. In de jaren ’50 verkopen de vertegenwoordigers vanuit een Bedford vrachtwagen aan diverse kruideniers en melkhandels.
1960
Productie van de eerste Remia sauzen
In 1960 breidt Remia de activiteiten uit met de productie van sauzen in een moderne sausfabriek. In die tijd wordt ook de eerste stap naar het buitenland gemaakt en is Remia margarine verkrijgbaar in Suriname
1960-1997
Groei van aanbod en het verdrievoudigen van de oppervlakte van de sausfabriek
Eind jaren ’60 is het aanbod van Remia inmiddels uitgegroeid tot een heel assortiment verschillende producten zoals margarine, frituurvet, fritessaus en slasaus. In de jaren 80 begon de supermarkt met het uitbreiding van het sauzenschap met sauzen met nieuwe smaken. Het assortiment van Remia wordt uitgebreid met nieuwe type sauzen, zoals tomatenketchup, knoflooksaus en chilisaus. Bij een grotere verkoop past een grotere fabriek. De oppervlakte van de sausfabriek is in 1997 verdrievoudigd.
2010-2015
Nieuwe overnames
Op 30 april 2010 neemt Remia De Marne's Fabrieken BV uit Groningen overgenomen van Gyma uit Frankrijk.
Per 3 augustus 2011 heeft Remia de sauzenactiviteiten van Van Dijk uit Lopik overgenomen. Voor Remia is de overname van de sauzenactiviteiten van Van Dijk een logische stap geweest. Van Dijk Lopik heeft een belangrijke positie in de Nederlandse sauzenmarkt in zowel het branded (onder andere Gouda’s Glorie en MadSauce) als het non-branded segment. De sauzenproductie van Van Dijk is in 2013 volledig overgebracht naar Den Dolder.
Vanaf 1 februari 2015 is Yillys Food Concepts B.V., het bedrijf achter merknaam Yil’driz, in handen van Remia.
Per 3 augustus 2011 heeft Remia de sauzenactiviteiten van Van Dijk uit Lopik overgenomen. Voor Remia is de overname van de sauzenactiviteiten van Van Dijk een logische stap geweest. Van Dijk Lopik heeft een belangrijke positie in de Nederlandse sauzenmarkt in zowel het branded (onder andere Gouda’s Glorie en MadSauce) als het non-branded segment. De sauzenproductie van Van Dijk is in 2013 volledig overgebracht naar Den Dolder.
Vanaf 1 februari 2015 is Yillys Food Concepts B.V., het bedrijf achter merknaam Yil’driz, in handen van Remia.
2017-nu
Klimaatneutraal en bijna volledig recyclebaar
Remia produceert al sinds 2017 klimaatneutraal en is hard op weg om alle verpakkingen recyclebaar te maken. Daarnaast hebben we een breder assortiment verantwoorde producten met de ZERO-suikervarianten in Fritessaus, Ketchup, American BBQ en Salata. Ook maken we steeds meer producten volledig plantaardig zoals onze Tafelsauzen.